DOMA v Budějcích a slovo lídra

10.08.2014 00:45

Vážení spoluobčané Českých Budějovic, 

po čtyřech letech působení v zastupitelstvu Statutárního města České Budějovice jsem se opět rozhodl kandidovat do zastupitelstva ve volebním období 2014 – 2018. 

V tomto volebním období (2010-2014), které za několik měsíců skončí, jsem jako člen zastupitelstva města poznal, že vysněná přání a touha změnit naše město v opravdu kvalitní a reprezentativní město s rozkvetlými parky a veřejnými prostory, čistotou ulic převyšující obvyklý standart, s kvalitou nově budovaných staveb rovnající se standartu vyspělého evropského města, se symbiózou chodců, cyklistů, veřejné dopravy a automobilové dopravy, nebudou splněna pouhým „mávnutím proutku“, resp. systematickou prací jednotlivce. Dosáhnout toho bude stát mnoho úsilí a práce.

Zažitá pravidla a mýty, které nás provázejí již několik desetiletí (např. neustále odkládaná výstavba dálnice), absence městských okruhů a chybějící infrastruktura pro chodce a cyklisty ukazují na nedostatečnou schopnost městských a krajských politiků vyjednat podmínky pro jejich výstavbu. Je nutné změnit přístup města a jednat s představiteli okolních obcí českobudějovické aglomerace tak, aby město České Budějovice včetně okolních obcí tvořilo v nejbližší budoucnosti celek vybavený perfektně fungující infrastrukturou a tím umožnilo většině obyvatel kvalitnější životní úroveň.
To co je ve vyspělých evropských městech dnes již samozřejmostí, je stále v našem městě velkou a nepochopenou skutečností.

Ke změně k lepšímu nejen výše uvedených témat je nutné, aby ve vedení byli politici, kteří budou pracovat pro blaho města a občanů a nikoliv pro blaho vlastní. Jedině tak může být naplněna myšlenka, kterou již delší dobu prosazuji, že do politiky by měl jít člověk za odměnu a ne pro odměnu.

Neustále se setkávám s prací vrcholných politiků (ti, kteří za město rozhodují), kteří neumí vydělat peníze pro město a umí je pouze rozdělovat. Dokáží vymyslet opravdu neuvěřitelné pohádky a konstrukce, jak postavit tu nebo onu stavbu, jak preferovat a prosazovat dodavatelské „spřátelené“ firmy, jejichž kvalita odvedené práce je rovna práci učednické, nikoliv profesionální. Kontrolní činnost, resp. vytvořené kontrolní mechanizmy jsou na slabé úrovni a tudíž i výsledná kvalita práce je nedostatečná. Dle mého názoru je nedostatečné i zajištění základních potřeb obyvatel tj. kulturních, sportovních a sociálních.
Výše uvedené důvody byly pro mne impulzem, abych pokračoval v práci pro Vás, pro město a pro blaho tohoto města. S kolegy jsme utvořili politické hnutí DOMA V BUDĚJCÍCH. Výše uvedené problémy, které trápí většinu z Vás, budeme chtít řešit a nikoliv slibovat a neplnit.

Chceme, aby rozesmáté sluníčko v našem znaku konečně po dlouhých letech nespokojenosti s politikou a s politiky ukazovalo nám všem krásy našeho města, dodávalo energii, radost a pohodu každodenního života a abychom se zde cítili jako doma, jako DOMA V BUDĚJCÍCH.

Ing. Stanislav Rataj
zastupitel města České Budějovice
lídr hnutí DOMA v Budějcích

Zpět

Kde pro Vás pracujeme

DOMA v Budějcích

DOMA v Hradci

DOMA

 

Novinky

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Kontakt

Doma v...
Hradec Králové

724500393

Hnutí DOMA © 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode