Hnutí DOMA postavilo dvě kandidátky a usiluje o senátora

07.08.2014 17:28

Díky podpoře více než 1400 lidí, kteří připojili podpis pod petici za jeho vznik, bylo na konci července zaregistrováno nové politické hnutí DOMA. Hnutí vycházející původně z koalice pro komunální volby v roce 2010, se tak stalo oficiálním politickým subjektem sdružující lidi se zájmem o otevřenou politiku především na úrovni měst a obcí. Pro nadcházející komunální volby připravilo hnutí DOMA hned dvě kandidátky ve statutárních městech Hradec Králové a České Budějovice. Ve volebním okrsku č. 45 Hradec Králové má i svého kandidáta na senátora.

„V Hradci Králové si uskupení lidí kolem projektu DOMA postupně získalo velmi slušný kredit, jsme součástí koalice, byť se dvěma zastupitelskými mandáty, pracujeme napříč výbory a v některých komisích místní samosprávy. Tým pracující na přípravě nových komunálních voleb došel postupně k názoru, že nastal čas se řádně zaregistrovat jako politické hnutí a kandidovat samostatně bez pomoci jiných subjektů,“ říká jeden ze zakladatelů hnutí DOMA a jeho první předseda Jiří Hladík. Hnutí DOMA má sídlo v Hradci Králové.

DOMA krátce po svém vzniku podalo dvě kandidátky do statutárních měst, v obou jako sdružení politického hnutí DOMA a nestraníků. „Původně jsme hnutí registrovali hlavně kvůli komunálním volbám v Hradci Králové. Souběžně ale vedle týmu kandidátů DOMA v Hradci vznikla také kandidátka s typickým jihočeským nářečím v názvu DOMA v Budějcích. Původní záměr nezakládat pouze místní aktivitu, ale nabídnout možnost kandidovat bez nutnosti vazeb na stávající politické strany i v jiných městech, se podařilo dříve, než jsme původně očekávali,“ přiznává předseda DOMA Jiří Hladík. 

Lídrem kandidátky v Českých Budějovicích je podnikatel Stanislav Rataj. „Tým DOMA v Budějcích se formoval velmi rychle. Jeho zdravé jádro tvoří několik zakládajících členů Hnutí ANO, kteří byli velmi nespokojení se směřováním této dnes již nejsilnější parlamentní strany právě v Českých Budějovicích,“ vysvětluje lídr DOMA v Budějcích.  „Většinu kandidátní listiny však tvoří lidé se zájmem o komunální politiku, kteří však do žádné strany ani hnutí nechtějí vstupovat. Nespokojenost občanů Českých Budějovic s komunální politikou v ČB je značná a máme několik připravených receptů na to, co s tím,“ tvrdí lídr kandidátky a dodává: "Jsem přesvědčen, že do politiky by se mělo chodit za odměnu a ne pro odměnu." 

DOMA v Hradci vede MUDr. Jan Hýsek

Doma v Hradci bylo překvapením minulých komunálních voleb. Koalice tvořená několika zástupci stran KDU-ČSL a SNK-ED a řadou nestraníků měla jako zcela nový subjekt dva zastupitele a za svůj pevný postoj ve složitých povolebních vyjednáváních se stala členem koalice.  „Hnutí DOMA vychází z vůle členů týmu, kteří jsou nestraníci a do žádné strany ani vstupovat kvůli komunálním volbám nechtějí,“ říká lídr královéhradecké kandidátky lékař a podnikatel MUDr. Jan Hýsek.  „Naším cílem nebylo lovit za každou cenu celebrity, ale naši kandidáti reprezentují běžnou skladbu obyvatel Hradce Králové. Možná je v ní o trochu více lékařů, hlavně praktikující zubaři jsou v první desítce hned tři, ale je to spíše náhoda. Také nám třeba vyšlo, že za DOMA kandiduje téměř 37 procent žen, což je myslím pěkné číslo,“ komentuje složení kandidátky Jan Hýsek.

Lidé na svém místě a mistr světa

Dalšími členy týmu pro komunální volby v Hradci Králové je podnikatel Michal „Berry“ Beránek, který bude na připravované kandidátce zastávat druhou pozici. Na dalších místech je to   například daňový poradce a předseda hnutí Jiří Hladík, stomatolog a lektor MUDr. Daniel Černý, novinář a současný zastupitel Leoš Kučera, zubaři MDDr. Lenka Černá a MUDr. Petr Kratěna, majitel internetové televize Oldřich Bíla, vydavatel inzertních novin Tomáš Bek, soudní překladatelka Lucie Dostálová či zemský ředitel velké finanční společnosti Petr Hušek.  Velkou sportovní osobností na kandidátce DOMA v Hradci je mistr světa v kulturistice a majitel fitcentra Vojtěch Koritenský.

Vedle úspěšných podnikatelů a manažerů jsou na kandidátce také lidé z jiných oborů: instruktorka plavání, zlatník, barmanka, masérka. Zastoupeni jsou i studenti, ženy v domácnosti, matky na mateřské dovolené, senioři či lidé v invalidním důchodu. „Každý z kandidátů reprezentuje nějakou skupinu obyvatel Hradce Králové. Cítí se v něm doma a mají chuť a nápady na práci pro své okolí a město jako takové. Jsme hrdí, že tu žijeme, zároveň cítíme, že ne vše funguje, jak by mohlo a chceme to co nejdříve změnit,“ tvrdí lídr kandidátky DOMA v Hradci. 

Ženy zastoupeny ze 37 procent!

Mezi hlavní volební témata patří bezpečnost ve městě, školství, sport a volný čas dětí a mládeže, sociální služby, doprava, komunikace města s jeho občany a také třeba stav městské pokladny, majetků a městských organizací. „Slovo „doma“ je hlavně pocit. Když se někde cítíme doma, musíme mít pro to pocit bezpečí, důvěry, zázemí, jistotu že nás někdo poslouchá a je nám na blízku, když se dostaneme třeba do potíží.... S tímto jsme šli do voleb před čtyřmi roky, a i přes řadu úspěchů je stále ještě řadu věcí třeba vylepšit,“ říká lídr kandidátky DOMA v Hradci Jan Hýsek. Podobně jako řada osobností z připravované kandidátky i on kandidoval v minulých komunálních volbách, a to jako číslo tři. Je členem finančního výboru města a také například zasedá v dozorčí radě Tepelného hospodářství HK.

Hnutí nominovalo kandidáta na senátora

Souběžně s komunálními volbami letos v Hradci Králové volíme také senátora. Kandidátem za hnutí DOMA byl nominován daňový poradce a předseda hnutí Jiří Hladík. „Pro svou práci v Senátu Parlamentu České republiky chci využít své mnoholeté zkušenosti z praxe daňového poradce a zaměřit se na podporu podnikání, zjednodušení daňových předpisů a státní administrativy jako celku,“ říká devětapadesátiletý kandidát na senátora.

Profesní a osobní profil Jiřího Hladíka bude zveřejněn do 15. srpna.

V Hradci Králové dne 7. 8. 2014                    

Další informace na webu www.domav.cz či www.domavhradci.eu nebo emailu info@domavhradci.cz,

Jan Hýsek – lídr kandidátky DOMA v Hradci - tel. 724 500 393

Jiří Hladík – předseda hnutí DOMA a kandidát na senátora - tel. 604 232 210

Jaroslav Rataj – lídr kandidátky DOMA v Budějcích - tel. 602 270 883

Tiskové materiály, fotografie a další záležitost u volebního manažera – tel. 777 715 045, PRhnutiDOMA@gmail.com

Zpět

Kde pro Vás pracujeme

DOMA v Budějcích

DOMA v Hradci

DOMA

 

Novinky

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Kontakt

Doma v...
Hradec Králové

724500393

Hnutí DOMA © 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode