Vzniká nové politické hnutí DOMA

07.08.2014 17:23

Nové hnutí postaví svou první kandidátku jako DOMA v Hradci Králové

Doma v Hradci bylo překvapením minulých komunálních voleb. Koalice tvořená několika zástupci stran KDU-ČSL a SNK-ED a řadou nestraníků měla jako zcela nový subjekt dva zastupitele a za svůj pevný postoj ve složitých povolebních vyjednáváních se stala členem koalice. Má na radnici zastoupení i mezi náměstky primátora. Vzhledem k tomu, že většinu členů a sympatizantů Doma v Hradci tvoří nestraníci, rozhodli se jít od letošních komunálních voleb pod hlavičkou nově zakládaného hnutí.

„Nově zakládaný subjekt vychází z vůle členů týmu, kteří jsou nestraníci a do žádné strany ani vstupovat kvůli komunálním volbám nechtějí. Naše hnutí bude kandidovat hlavně v komunálních volbách v Hradci Králové. Je ale možné, že časem se vedle DOMA v Hradci objeví třeba DOMA v Českých Budějovicích či DOMA někde jinde. První jednání již proběhla,“ říká MUDr. Jan Hýsek, který je lídrem kandidátky DOMA v Hradci pro následující komunální volby.

Dalšími členy týmu pro komunální volby v Hradci Králové je podnikatel Michal „Berry“ Beránek, který bude na připravované kandidátce zastávat druhou pozici. Na dalších místech se objeví například daňový poradce Jiří Hladík, stomatolog MUDr. Daniel Černý, novinář a současný zastupitel Leoš Kučera, MUDr. Lenka Moskálová, podnikatel v oboru IT Roman Jareš či majitel internetové televize Oldřich Bíla. Kompletní kandidátku pro Hradec Králové zveřejní hnutí DOMA zhruba v polovině července. Mezi hlavní volební témata bude patřit bezpečnost ve městě, školství, sociální služby, doprava a komunikace města s jeho občany a také třeba stav městské pokladny, majetků a městských organizací.

„Slovo „doma“ je hlavně pocit. Když se někde cítíme doma, musíme mít pro to pocit bezpečí, důvěry, zázemí, jistotu že nás někdo poslouchá a je nám na blízku, když se dostaneme třeba do potíží.... S tímto jsme šli do voleb před čtyřmi roky, a i přes řadu úspěchů je stále ještě řadu věcí třeba vylepšit,“ říká lídr kandidátky DOMA v Hradci Jan Hýsek. Podobně jako řada osobností z připravované kandidátky i on kandidoval v minulých komunálních volbách, a to  jako číslo tři. Je členem finančního výboru města a také například zasedá v dozorčí radě Tepelného hospodářství HK.

Sdružení nestraníků a lidí se zájmem o komunální politiku a dění v místě kde žijí DOMA funguje zatím v právní formě jako část koalice Doma v Hradci (KDU-ČSL a SNK-ED) a jeho hlavní činností je účast na práci zastupitelstva statutárního města Hradce Králové, přidružených komisích a výborů. Dosud tedy kandidovalo zaštítěno registrovanou politickou stranou.

„V Hradci Králové si uskupení lidí kolem projektu DOMA postupně získalo velmi slušný kredit, jsme součástí koalice, byť se dvěma zastupitelskými mandáty, pracujeme napříč výbory a v některých komisích místní samosprávy. Tým pracující na přípravě nových komunálních voleb došel postupně k názoru, že nastal čas se řádně zaregistrovat jako politické hnutí a kandidovat samostatně bez pomoci jiných subjektů,“ říká jeden ze zakladatelů hnutí DOMA Jiří Hladík.

Tým DOMA v Hradci bude do závěru dobíhajícího volebního období spolupracovat s koaličními členy z KDU-ČSL. Do nových voleb přejeme Ing. Anně Maclové hodně úspěchů s její nově zakládanou formací.

V Hradci Králové dne 29. 6. 2014                         

Další informace na webu www.domav.cz nebo emailu info@domavhradci.cz,

tel. 724 500 393 (Jan Hýsek)

Zpět

Kde pro Vás pracujeme

DOMA v Budějcích

DOMA v Hradci

DOMA

 

Novinky

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Kontakt

Doma v...
Hradec Králové

724500393

Hnutí DOMA © 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode